Az kosarad

A Méhészet szépségei: - A kaptárak között.

A Méhészet szépségei: - A kaptárak között.

0 megjegyzések

Ahogy a méhészetben járunk, olyan érzés fog el bennünket, mintha egy másik világba csöppentünk volna. Szívünkben a lelkesedés lobog, ahogy megfigyeljük a méhek munkáját. A kaptárak között járva figyeljük, hogy minden rendben van-e. Meglátogatjuk a méhészetet, nem csak azért, hogy szemrevételezzük, hanem hogy megbizonyosodjunk arról, hogy minden rendben van. Körbejárjuk a sorokat, hogy meggyőződhessünk arról, hogy a kaptárak a lehető legjobb állapotban vannak.


Menjünk végig és nézzük nem a családokat, hanem nézzük végig így a sorokat és nézzük meg, hogy hogy is néz ki a helyzet és hogy hogy állnak a kaptárok. Ahogy figyelmesen végigmegyünk a sorokon, szemünk előtt kibontakozik a méhek csodálatos világa. Minden egyes kaptárban a méhek aprólékos munkája látható. Szétnézünk, és boldogan tapasztaljuk, hogy minden rendben van. Nincs semmi, ami felkavarná a méhek békés világát. A kaptárak stabilan állnak, és a méhek dolgosan járnak-kelnek a kijárók körül.

Viszont érdemes szétnézni időközönként.

Bár a kaptárak első pillantásra tökéletesnek tűnnek, mégis fontos, hogy rendszeresen ellenőrizzük azokat. Az időszakos szemrevételezések segítenek abban, hogy időben észrevegyük és megoldjuk az esetleges problémákat. Ám most, ahogy körülnézünk, megnyugodhatunk, hiszen minden rendben van. A méhek szorgosan dolgoznak, és a kaptárak teljesen rendben vannak.

Fontos, hogy a kijáratok megfelelő állapotban legyenek. A méhek szabadon és zavartalanul tudjanak ki- és bejárni a kaptárokba. Ám most, ahogy szemügyre vesszük a kijárókat, látjuk, hogy némelyiket módosítani kell, és kicsit nagyobb helyet biztosítani számukra, hogy könnyen tudjanak virágporral közlekedni. Viszont nagy általánosságban minden rendben van. A méhek könnyedén mozognak, és semmi sem akadályozza őket.

A Kaptárak Optimális Feltételei.

A kijárok így rendben vannak, nincsen se túl nagy, se túl kicsi. A nap felmelegítette a kaptárakat elölről, így jó meleg. És láttam itt a kijáró környékén méheket mászkálni mivel a nap sütkérezik és próbálja kicsalogatni őket. A megfelelő hőmérséklet elengedhetetlen a méhek jólétéhez.

A kaptárak között járva érezhetjük, hogy minden rendben van. Itt vannak fönt a vödrök, amiket az ősszel még rátettünk. Nem kell piszkálni. A méhek számára elengedhetetlen, hogy megfelelő ellátást kapjanak. A vödrök gondoskodnak arról, hogy a kaptárakban minden rendben legyen.


A Fiókok Elrendezése.

A téli hónapokban különösen fontos, hogy a kaptárak megfelelően legyenek elrendezve, leszorítva. A fiókok elrendezése biztosítja, hogy a méhek kényelmesen és biztonságosan telelhessenek. Most, ahogy szemügyre vesszük a családokat, elégedetten tapasztaljuk, hogy minden rendben van. A méhek élnek, és semmi sem veszélyezteti őket.

Így az egész telep így rendben van. Tavalyi évben nem csináltunk rajokat és így kiszedtük azokat, amelyek nem feleltek meg, nem fejlődtek a megfelelő tempóban. Az elmúlt évben nem úgy dolgoztak, ahogy kellett volna, így azokat mind kiszedtük. Ebben az évben jönnek vissza pótolva azok, amik kellenek, hogy visszalegyenek pótolva.

A kijárónyílások mind rendben vannak. Elég szűkek ahhoz, hogy ne legyen velük gond. Van pár kaptár amit ki kell cserélnünk, amelyiket az idő már megette, ugyanis elég régi a kaptárok ezek itt. És ott látok egy egy méhet kibújni ott a sor vége fele. Ezt meg fogjuk nézni. Az apróbb problémákat azonnal megoldjuk, hogy a méhek zavartalanul dolgozhassanak tovább. 

A Természet Harmóniája.

Kijöttek sütkérezni. Ahogy mondtam maga a kaptáraknak az eleje az jó meleg. A nap felmelegítette. Viszont. Látod, hogy itt azért bújnak ki egy-egy. Viszont ott hátul ott nem láttam kibújni méheket. Lehet az is besegít, hogy ezek itt egy része egy fiókon telel. És így, hogy egy fiókon telelt így valamivel zsúfoltabb viszont. Ezeket így nézzük meg rendezzük. Viszont eddig mind szép és jó. Ha az idő majd engedi, ha melegszik az idő, majd bele is nézzünk egy kicsit. Viszont egyelőre nem piszkáljuk őket.

A kijárónyílást azt olyan kicsire kell leszorítani a cickány ellen, amekkora egy olyan lyuk, ami a szűkítőn rajtavan hogy ne tudjon bebújni és Igen, hogy épp csak egy mély férjen ki.

A kaptárak melege és a méhek nyugodt munkája boldoggá tesz minket. Bár néhány méh még mindig kibújik a napfényre, nem aggódunk, hiszen minden rendben van. A méhek békésen élnek, és semmi sem zavarja őket. Bízunk benne, hogy a jövőben is ilyen nyugodt környezetben folytathatják a munkát.

Biztosítva a Méhek Jövőjét.

A mai nap megerősített bennünket abban, hogy minden rendben van a méhészetünkben. Bár néhány apróbb probléma előfordulhat, biztosak vagyunk benne, hogy a jövőben semmi sem fogja megakadályozni a méhek boldog és termékeny életét. Most, ahogy továbblépünk, örömmel gondolunk arra, hogy a méhek továbbra is boldogan dolgoznak majd. Készen állunk arra, hogy továbbfejlesszük a méhészetünket, és biztosítjuk a méhek jövőjét.


Szólj hozzá